EligazítóAvagy minden fontos dolog, ami az oldalsávra már nem fért.


A blog a történelmi fantasy besorolást kapta, de szeretném felhívni a figyelmet, hogy az egyik főszálat adó felkelés a valóságban nem létezett (bár voltak hasonló zavargások abban az időben), csupán a képzeletem szüleménye. Ezen kívül, természetesen alapul vettem forrásokat az írek akkori életmódjával és szokásaival kapcsolatban, mégis, minden igyekezetem ellenére akadt néhány (igazából sajnos elég sok) dolog, amiben a fantáziámra, vagy a logikámra kellett hagyatkoznom. Köszi a megértést!A könyvborítóért köszönet Lia Searsonnak!


Térkép 
Kiejtési kalauz

Az ír kelta az egyik olyan nyelv, amiben mindent teljesen máshogy írnak, mint ahogy ejtenek, és igaz ez a nevekre is. Szóval igen, meglepődni ér. 

Naomh - Nájöv
Oonagh - Úna
Kavanagh - Kevenó
Taibhse - Táibs
Eoin - Óuön
Cailín - Kálín
Béar - Béjr
Íomhar - Ívor
Éabha - Éjva
Áine - Ánje
Donoghue - Donohjú


1 pint = 0,5 l (kerekítve)


Hangulatteremtők

Ha nagyon kifogyok az ötletekből, sokszor vetem be az "oké, meneküljünk a zenéhez" haditervet, ehhez a történethez meg aztán tényleg nem mindegy, mit hallgatok, hiszen kell, hogy megteremtődjön az a bizonyos érzés... Ebben segítségemre volt a Karib-tenger kalózainak (1 | 2 | 3 | 4), a Tenger dalának, az Outlander, a Fekete vitorlák, valamint a Trónok harca című sorozatoknak a soundtrackje is.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése